Kanapki z pastą z tuńczyka

Proste ale jednocześnie niezwykłe kanapki z pastą z tuńczyka i twarogu.  Takie pasty to najprostszy ale jednocześnie najlepszy pomysł na dodatek do kanapki z chleba. Można do nich dodać : ogórki korniszony, cebulkę, majonez itd. I zawsze smakują wybornie.  Bardzo dobrze sprawdzają się też jako przekąska na imprezę, np. sylwestrową . Nie wymagają zbyt dużo czasu na przygotowanie a z różnymi dodatkami ( kapary, oliwki, marynowana papryczka…), do wina smakują wybornie.

Pasta z tuńczyka

Puszka tuńczyka w oleju,

3 – 4  łyżki twarogu,

1/2 łyżki musztardy,

1 łyżka majonezu,

Sok z cytryny – 1 łyżka,

Sól, pieprz, szczypta chilli,

Wykonanie

Do blendera wkładamy twaróg, odcedzonego z oleju tuńczyka, majonez, musztardę, sok z cytryny i rozdrabniamy wszystko. Przekładamy masę do miski, dodajemy resztę składników (sól, pieprz, chilli) i mieszamy.

Gotowym smarujemy kromki bagietki i dodajemy ulubione dodatki.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.