Sałatka z pomidorów, arbuza z burratą

Smaki lata, tak mogę nazwać sałatkę, którą mam dzisiaj dla Was. Szybka do zrobienia, w kolorze czerwonym i smakach lata.
Pomidory są już dobre, pachnące, mięsiste a arbuz słodki i soczysty. Do tego świeże listki mięty i bazylii a całość mocno skropiona dobrą oliwą i przed samym podaniem okraszona sosem balsamico.
Wierzcie mi, że smakuje wybornie.

Składniki

Kilka małych pomidorków,

2 pomidory,

Burrata,

Ćwiartka arbuza,

Sól, pieprz,

Sos balsamico,

Oliwa,

Świeże listki mięty i bazylii,

Wykonanie

Małe pomidorki myjemy i kroimy na pół.

Pomidory większe myjemy i kroimy w plastry.

Arbuza kroimy w kostkę.

W płaskiej misce/talerzu układamy, plasterki pomidorów, połówki małych pomidorów, na to dajemy kawałki arbuza.  Dodajemy burratę,  listki mięty, bazylii, polewamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem.
Przed samym podaniem rozdrabniamy burratę i polewamy sosem balsamico.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.