Placuszki z dyni na słodko

Dynia króluje jesienią, jest zdrowa i niskokaloryczna więc  polecam dzisiaj placuszki z dynią, jabłkiem i cynamonem. Takie żółto – pomarańczowe cudeńka zrobiłam mojej córce na kolację ale zachwyciły wszystkich moich domowników i zniknęły w tempie expressowym.

Placuszki z dyni na słodko

Składniki:

Kawałek dyni – tyle by po starciu na grubych oczkach było 2 szklanki ,

3 małe jabłka,

1 łyżeczka cynamonu,

3 łyżki cukru,

2 jajka,

1/2 szklanki mąki pszennej

Wykonanie:

Dynię  trzemy na grubych oczkach. Do większej miski dajemy startą dynię, starte na grubych oczkach jabłka, cukier, jajka, mąkę , cynamon i mieszamy dokładnie. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.

Takie placuszki podajemy z cukrem pudrem, bitą śmietaną  lub dżemem. Pyszne jesienne placuszki mniam..

Placuszki z dyni na słodko??

Placuszki z dyni na słodko

Print Friendly, PDF & Email

Jeden komentarz

  1. Gosia
    Październik 22
    Odpowiedz

    Ale pyszne placuszki; zjadłabym takie; mniam….

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.