Pasta z wędzonego łososia do kanapek

Pyszna pasta z wędzonego łososia, serka, majonezu, ogórków w occie. Teraz kiedy nie ma zbyt dużego wyboru na dodatki do chleba proponuję przygotowanie pasty np. z wędzonego łososia z różnymi dodatkami.

Od czasu jak  otrzymałam od firmy Fissler do przetestowania krajalnicę Finecut, przygotowuję w prosty i szybki sposób różne  pasty i dipy do chleba i warzyw.

Wystarczy umieścić wszystkie składniki w naczyniu a następnie  zmiksować składniki za pomocą rączki.  Naczynie jest łatwe w obsłudze, praktyczne i  szybko można  przygotować w nim różne sosy, dipy, pasty, a także pokroić składniki np. do sałatki.

Składniki:

5 plastrów wędzonego łososia,

3 łyżki serka śmietankowego (np. Almette)

3 ogórki w occie,

2 łyżki majonezu,

½ łyżki musztardy Dijon,

Sól, pieprz,

Wykonanie

Wszystkie składniki umieszczamy w krajalnicy i miksujemy/kroimy, do czasu aż ze składników utworzy nam się pasta, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

Gotową pastę, przekładamy do pojemniczka i smarujemy nią chleb. Do takiej kanapki z pastą można dodać kapary, drobno pokrojoną dymkę lub plastry świeżego ogórka.

 

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 3

  1. Kwiecień 4
    Odpowiedz

    Pasta rewelacja. Do chlebka na śniadanie, nawet masełka do tego nie potrzeba jak się je taką pastę 🙂

  2. kuchnia_breni
    Kwiecień 10
    Odpowiedz

    Taka też była 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.