Dzisiaj chciałam Wam zaproponować smaczną przekąskę z papryki pieczonej z nadzieniem z serka feta lub koziego – w zależności jaki lubimy. Teraz kiedy papryka jest najlepsza i najtańsza możemy przygotować szybką przekąskę dla gości, która zachwyci aromatem i pięknymi kolorami.
Bazą do takiego dania jest wcześniej upieczona papryka, którą przechowujemy w lodówce.
Składniki:
Papryki pieczone bez skórki,
czosnek
Oliwa,
Łyżka balsamico
Farsz:
1/2 dużego opakowania sera feta lub 1 małego
1/2 opakowania serka Almette ( śmietankowy lub jogurtowy)
4 ząbki czosnku,
Sól, pieprz,
Wykonanie:
W misce ścieramy (na małych ząbkach) ser feta i dodajemy do niego serek Almette. Do tego dokładamy wyciśnięty czosnek, sól (ostrożnie bo feta jest słona), pieprz i mieszamy wszystko razem. Papryki faszerujemy przygotowanym farszem serowym, wykładamy na talerz, polewamy oliwą, balsamico i posypujemy świeżo starym pieprzem, posiekaną pietruszką lub koperkiem. Jeśli lubimy ser kozi to można przygotować taką przekąskę z serem kozim.
Pyszna i pięknie wyglądająca przekąska.
Pyszna przekąska :)!
własnei takie przekąski lubie:D
Bardzo fajna przekąska 🙂