Łosoś wędzony z musem z awokado

Pyszna i pięknie wyglądająca przystawka z łososia wędzonego i musu z awokado.

Karnawał trwa więc taka przystawka będzie smacznym i ładnym elementem imprezy karnawałowej. Dodatkowo jest lekka i prosta do zrobienia. Ja zrobiłam ją w kieliszkach bo efektownie się tak prezentuje ale można ją podać na kromkach chleba lub krakersów.

img,gcsi,10C1581ECFF92742C60E1A3C342AF5662B786A3B,mpid,5,maxwidth,1440,maxheight,718

Składniki dla 4 osób

Łosoś wędzony około 100 g,

1 miękkie awokado,

20g twarogu,

Sok z ½ cytryny,

Sól, pieprz,

Gęsta kwaśna śmietana,

Kiełki brokuła,

Wykonanie

Łososia wędzonego dzielimy na mniejsze kawałki.

Awokado obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do blendera. Dodajemy twaróg, sok z cytryny, sól, pieprz, łyżkę śmietany i blendujemy.

Do naczynia np. kieliszka dajemy kiełki, mus z awokado, na to plasterki łososia ( skrapiamy je sokiem z cytryny) i na koniec dajemy łyżkę śmietany.

 img,gcsi,10C1581ECFF92742C60E1A3C342AF5662B786A3B,mpid,7 img,gcsi,10C1581ECFF92742C60E1A3C342AF5662B786A3B,mpid,6

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.