Deser z musem z mango, kremem z bitej śmietany i owocami

Pyszny, szybki deser do niedzielnej kawy. Mus z mango jest delikatny, orzeźwiający i z bitą śmietaną świetnie się komponuje smakowo.

Dodatkowo dodałam do deseru owoce kiwi, które są moimi ulubionymi owocami  i cudnie komponowały się kolorystycznie z żółtym kolorem mango i białym kolorem bitej śmietany.

Jeśli chcecie sobie poprawić humor w jesienny, słotny dzień to koniecznie zróbcie taki deser – pycha.

DSC_0348

Wykonanie

1 opakowanie 250 ml  śmietanki na desery – 30/36 %,

1 małe  opakowanie serka mascarpone,

3 łyżki cukru pudru,

1 śmietanfix,

1 cukier waniliowy,

Duże dojrzałe mango,

Owoce – np. kiwi

Wykonanie:

W dużej misce ubijamy schłodzoną śmietankę.  W innej mniejszej misce mieszamy   cukier, cukier waniliow, śmietanfix i dodajemy do ubitej śmietany cały czas wszystko ubijając. Na koniec dodajemy serek mascarpone też delikatnie ubijając.

Mango obieramy wykrawamy miąższ, który  blendujemy na mus.

Do miseczek szklanych nakładamy mus z mango. Na mus   nakładamy masę śmietanową, na to nakładamy  warstwę owoców – kiwi.

DSC_0323-001

 DSC_0330

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 2

  1. 22 października
    Odpowiedz

    Oj przydałby się taki deser. Za oknem szaro, mokro i zimno. A on lato przypomina. Tylko kto pójdzie po mango? 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.