Na śniadanie,na obiad czy kolację bardzo pyszne, aromatyczne danie z dodatkiem jajek, pomidorków, świeżej bazylii, zapieczone z mozarellą. Szybkie do zrobienia a smakuje wyśmienicie. Do tego koniecznie grzanki, najlepiej z domowego chleba. Smacznego!
Składniki dla 2 osób
4 jajka od kur z wolnego wybiegu,
2 garście pomidorków koktajlowych,
2 łyżki oliwy,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki startego sera mozarella,
3 łyżki posiekanej świeżej bazylii,
Sól, pieprz
Tosty z chleba, najlepiej domowego
Wykonanie
Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Bazylię myjemy i kroimy w paski.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy wyciśnięty czosnek, bazylię i pomidorki i dusimy około 3 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
Następnie wybijamy jajka, doprawiamy je delikatnie solą, posypujemy mozarellą, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 3 do 5 minut aż ser się roztopi i będzie miękki i ciągnący. Podajemy z domowym chlebem.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz