Jajka faszerowane awokado

Jeśli Wielkanoc to obowiązkowo dania z jajkami, w sosach, faszerowane czy zapiekane. Dzisiaj propozycja na jajka faszerowane pastą z awokado. Są nie tylko apetyczne ale też ładne, zielone, wiosenne. Na świątecznym stole będą się pięknie prezentować i wyśmienicie smakować.

Składniki

1 awokado – w miarę miękkie,

5 jajek,

Łyżka majonezu,

Sól, pieprz,

ząbek czosnku,

Łyżka soku z cytryny,

Natka pietruszki

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo ( około 7 minut), studzimy, obieramy ze skorupki.

Wykrawamy mały ostrym nożykiem cząstkę jajka w formie łódki. Po drugiej stronie wykrawamy kawałeczek białka tak aby jajko stało stabilnie.

Wyjmujemy żółtka. Białka układamy na talerzu .

W blenderze blendujemy  żółtka, awokado, majonez, wyciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz i garść natki pietruszki. Nakładamy masę do białek, najlepiej szprycą z fajną końcówką lub łyżeczką.

Przyozdabiamy je np natką, rzodkiewką.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.