Na śniadanie, na deser, na kolację, jak to lubi pyszne i kolorowe smoothie bowl z mango, banana, jogurtu greckiego i soku z pomarańczy.
Jest to obecnie „modne” śniadanie składające się z blendowanych owoców, jogurtu lub bez, dodatków owocowych i ziaren. Można je komponować dowolnie ale zawsze będzie orzeźwiające, kolorowe i pyszne. Ważne jest aby koktajl nie był zbyt płynny bo owoce i inne dodatki będą się zatapiały. Jeśli chodzi o mango, to wybierajcie dojrzałe, z zaczerwienioną skórką bo wtedy jest słodkie i soczyste.
Wykonanie
1 dojrzałe mango,
1 banan,
Sok z jednej pomarańczy,
150 ml jogurtu greckiego,
Kiwi, jeżyny,
Sezam czarny i biały
Wykonanie:
Mango obieramy, wykrawamy miąższ od pestki.
Do blendera dajemy mango, obrany i pokrojony banan, sok z jednej pomarańczy, jogurt i blendujemy. Dajemy do lodówki na pół godziny.
Do miski dajemy smoothie, nakładamy owoce i posypujemy sezamem.
Wygląda smakowicie, chętnie wypróbuję przepis. 🙂
🙂 Bardzo polecam bo jest pyszne