Sałatka z kolorowych pomidorów z awokado i parmezanem

Prosta ale pyszna sałatka z sezonowymi pomidorami. Teraz kiedy pomidory są dorodne, pyszne, świeże, takie sałatki nie potrzebują zbyt wielu dodatków bo już same pomidory są doskonałe. Tutaj dużą robotę robią  suszone płatki chilli, bazylia  i sok z limonki.
Zachęcam do zrobienia bo będzie idealna na śniadanie czy kolację.

Składniki

3  pomidory  o różnych kolorach ,

Parę listków świeżej bazylii,

Awokado,

Sól, pieprz,

Oliwa,

Sok z limonki,

1/2 łyżeczki suszonych płatków chilli

Wykonanie

Pomidory myjemy i kroimy w szerz w plastry.

Awokado kroimy w kostkę.

W płaskiej misce/talerzu układamy plasterki pomidorów, na to dajemy awokado, listki bazylii i posypujemy płatkami chilli i startym parmezanem, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pierzem.
Na koniec polewamy sokiem z limonki i oliwą.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.