Jeśli będzie mieć rybę w całości i nie będzie mieć pomysłu na jej przygotowanie, to koniecznie zróbcie rybę w takim pysznym wydaniu z masłem czosnkowym, natką pietruszki i papryczką chilli.
Ryba w taki wydaniu jest soczysta, aromatyczna i fajnie pikantna.
Przygotowanie jej nie zajmuje dużo czasu a efekt jest pyszny. Można ją podać na obiad z ziemniakami lub na kolację z kromeczkami bagietki.
Składniki
4 całe małe pstrągi,
Sól, biały pieprz,
2 ząbki czosnku,
10 dag masła,
Pęczek natki pietruszki,
2 papryczki chilli,
1 cytryna,
Wykonanie
Ryby dokładnie myjemy, suszymy, posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Papryczkę chilli czyścimy z pestek i kroimy na małe plasterki.
Masło wyjmujemy wcześniej z lodówki, następnie ucieramy z wyciśniętym czosnkiem, solą i mieszamy z pokrojoną papryczką i drobno posiekaną natką pietruszki..
Wymyte pstrągi nadziewamy masłem z czosnkiem i papryczką chilli, układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut. Podajemy z surówką i ziemniakami lub ryżem.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz