Pasta do chleba z twarogiem i pieczoną papryką

Jeśli szukacie pomysłów na dodatki do chleba to zachęcam do przygotowania takiej właśnie pasty. Jest to szybki  i prosty dodatek do chleba.  Smak pieczonej papryki w połączeniu z twarogiem a do tego pikantna papryczka – zapewniam coś pysznego. Jeśli nie lubicie pikantnych przysmaków lub chcecie zrobić dla dzieci to bez tej pikanterii będzie równie dobre.

Pieczona papryka  ma  słodkawy i delikatniejszy od surowej smak; jest też lżejsza. O tej porze jest dobra, mięsista i do pieczenia idealna. Ja używam jej do kanapek, nadziewam serem kozim lub fetą, dodaję do sałatek – jest dobra do wszystkiego.

Pasta do chleba z twarogiem i pieczoną papryką

Składniki:

1 małe lub ½ dużego opakowania twarogu,

Pieczona papryka 

2 papryczki jalapeno,

szczypior

1 łyżka majonezu,

1 łyżka gęstego jogurtu

Sól, pieprz,

Wykonanie

Wszystkie składniki ( oprócz szczypioru) umieszczamy w blenderze i miksujemy, do czasu aż ze składników utworzy nam się pasta, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Szczypior siekamy drobno i dodajemy do pasty – mieszamy wszystko.

Gotową pastę, przekładamy do pojemniczka i smarujemy nią chleb. Możemy podać ze świeżym ogórkiem, pomidorem lub z czym lubimy.

Pasta do chleba z twarogiem i pieczoną papryką

Pasta do chleba z twarogiem i pieczoną papryką

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.