Wielkanoc nie może być bez jajek i to w różnym wydaniu. W tym roku stawiam na szybkie, proste i zielone potrawy. Takie są jajka z farszem z awokado, majonezu i soku z limonki.
Jajka układamy na sałacie skropionej też sokiem z limonki i mamy proste i szybkie danie, do tego lekkie i zielone bo już brakuje zieleni po tej zimie.
![](https://kuchniabreni.pl/wp-content/uploads/2021/03/6E331BF1-FC18-4290-8D18-09F880518FD2-683x1024.jpeg)
![](https://kuchniabreni.pl/wp-content/uploads/2021/03/B09756E7-F704-4A38-8BC1-271E84D3659C-683x1024.jpeg)
Składniki:
5 jajka, w zależności od tego dla ilu osób,
1 łyżka majonezu,1 awokado,
2 łyżki soku z limonki,
Sól, pieprz,
sałata, szczypior
Wykonanie
Jajka gotujemy na twardo ( około 9m minut), przelewamy zimną wodą, obieramy ze skórki i studzimy. Kroimy na pół.
Do miski dajemy miękki miąższ z awokado, rozdrabniamy widelcem, dodajemy sok z limonki, majonez, sól, pieprz i całość mieszamy na jednolitą masę. Połówki jajek układamy na półmisku z sałatą, nakładamy na jajka farsz, skrapiamy dodatkowo sokiem z limonki i posypujemy szczypiorkiem.
![](https://kuchniabreni.pl/wp-content/uploads/2021/03/6E331BF1-FC18-4290-8D18-09F880518FD2-683x1024.jpeg)
![](https://kuchniabreni.pl/wp-content/uploads/2021/03/C1CDFF48-F765-4554-ABCB-4FA96EE67B6D-683x1024.jpeg)
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz