Jajka z farszem z awokado i majonezu

Wielkanoc nie może być bez jajek i to w różnym wydaniu. W tym roku stawiam na szybkie, proste i zielone potrawy. Takie są jajka z farszem z awokado, majonezu i soku z limonki.
Jajka układamy na sałacie skropionej też sokiem z limonki i mamy proste i szybkie danie, do tego lekkie i zielone bo już brakuje zieleni po tej zimie.

Składniki:

5 jajka, w zależności od tego dla ilu osób,

1 łyżka majonezu,1 awokado,

2 łyżki soku z limonki,

Sól, pieprz,

sałata, szczypior

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo ( około 9m minut), przelewamy zimną wodą, obieramy ze skórki i studzimy. Kroimy  na pół.

Do miski dajemy miękki miąższ z  awokado, rozdrabniamy widelcem, dodajemy sok z limonki,  majonez,  sól, pieprz  i całość mieszamy na jednolitą masę. Połówki jajek układamy na półmisku z sałatą, nakładamy na jajka farsz, skrapiamy dodatkowo sokiem z limonki i posypujemy szczypiorkiem.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.