Szybkie i bardzo proste do zrobienia jajka faszerowane mieszanką ze świeżego ogórka, majonezu i szczypiorku. Dodatkowym efektem smakowym i wizualnym tych jajek jest to, że wkładamy je do pomidorów.
Bardzo wiosenne i kolorowe jajka będą nie tylko ozdobą na stole ale będą też smakować wybornie.
Składniki
6 – 7 jajek,
łyżka majonezu,
2 małe świeże ogórki,
Szczypior,
Sól,
Świeżo zmielony pieprz,
Pomidory rzymskie
Wykonanie
Jajka delikatnie wkładamy do wody ( uważamy aby nie pękły) i gotujemy na twardo ( około 10 minut).
Ugotowane po odcedzeniu wrzątku, zalewamy zimną wodą, obieramy ze skorupki, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Przekładamy je do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, ogórki pokrojone w kostkę, szczypior i mieszamy widelcem.
Pomidory, tzw rzymskie myjemy, kroimy na dwie części wzdłuż, wyjmujemy miąższ i układamy na półmisku. Białka wkładamy do pomidorów i faszerujemy je mieszanką z ogórkiem.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz