Proste ale jednocześnie niezwykłe kanapki z pastą z tuńczyka i twarogu. Takie pasty to najprostszy ale jednocześnie najlepszy pomysł na dodatek do kanapki z chleba. Można do nich dodać : ogórki korniszony, cebulkę, majonez itd. I zawsze smakują wybornie. Bardzo dobrze sprawdzają się też jako przekąska na imprezę, np. sylwestrową . Nie wymagają zbyt dużo czasu na przygotowanie a z różnymi dodatkami ( kapary, oliwki, marynowana papryczka…), do wina smakują wybornie.
Pasta z tuńczyka
Puszka tuńczyka w oleju,
3 – 4 łyżki twarogu,
1/2 łyżki musztardy,
1 łyżka majonezu,
Sok z cytryny – 1 łyżka,
Sól, pieprz, szczypta chilli,
Wykonanie
Do blendera wkładamy twaróg, odcedzonego z oleju tuńczyka, majonez, musztardę, sok z cytryny i rozdrabniamy wszystko. Przekładamy masę do miski, dodajemy resztę składników (sól, pieprz, chilli) i mieszamy.
Gotowym smarujemy kromki bagietki i dodajemy ulubione dodatki.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz