Prosta ale pyszna pasta z wędzonej makreli i rzodkiewek. Rzodkiewki mamy co prawda cały rok ale o tej porze roku smakują wyjątkowo. Dodane do wędzonej makreli z dodatkiem majonezu, musztardy i cebulki sprawiają, że pasta nabiera rześkości i lekkości.

Składniki:
1 średnia makrela wędzona oczyszczona z ości i skóry,
Pęczek rzodkiewek,
Mała cebula szalotka pokrojona w drobną kostkę,
1 łyżka soku z cytryny,
Łyżeczka musztardy,
2 łyżki majonezu,
Szczypiorek,
Wykonanie:
Makrelę rozdrabniamy i ugniatamy widelcem aż będzie w formie masy.
Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na dużych oczkach na tarce. Dodajemy do makreli rzodkiewkę, cebulę majonez, musztardę, sok z cytryny, pieprz i mieszamy wszystko.
Na końcu doprawiamy solą ale uważamy bo ryba jest dość słona. Posypujemy obficie szczypiorkiem.


Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz