Pasta z makreli i rzodkiewek

Prosta ale pyszna pasta z wędzonej makreli i rzodkiewek. Rzodkiewki mamy co prawda cały rok ale o tej porze roku smakują wyjątkowo. Dodane do wędzonej makreli z dodatkiem majonezu, musztardy i cebulki sprawiają, że pasta nabiera rześkości i lekkości. 

Składniki:

1 średnia makrela wędzona oczyszczona z ości i skóry,

Pęczek rzodkiewek,

Mała  cebula szalotka pokrojona w drobną kostkę,

1 łyżka soku z cytryny, 

Łyżeczka musztardy, 

2 łyżki majonezu, 

Szczypiorek,

 Wykonanie:

Makrelę rozdrabniamy i ugniatamy widelcem aż będzie w formie masy.

Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na dużych oczkach na tarce. Dodajemy do makreli rzodkiewkę, cebulę majonez, musztardę, sok z cytryny, pieprz i  mieszamy wszystko. 

Na końcu doprawiamy solą ale uważamy bo ryba jest dość słona. Posypujemy obficie szczypiorkiem. 

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.