Prosta ale pyszna pasta z wędzonej makreli i rzodkiewek. Rzodkiewki mamy co prawda cały rok ale o tej porze roku smakują wyjątkowo. Dodane do wędzonej makreli z dodatkiem majonezu, musztardy i cebulki sprawiają, że pasta nabiera rześkości i lekkości.
![](https://kuchniabreni.pl/wp-content/uploads/2021/04/55CCDC39-A7FA-4918-B750-7FE6F2973081-682x1024.jpeg)
Składniki:
1 średnia makrela wędzona oczyszczona z ości i skóry,
Pęczek rzodkiewek,
Mała cebula szalotka pokrojona w drobną kostkę,
1 łyżka soku z cytryny,
Łyżeczka musztardy,
2 łyżki majonezu,
Szczypiorek,
Wykonanie:
Makrelę rozdrabniamy i ugniatamy widelcem aż będzie w formie masy.
Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na dużych oczkach na tarce. Dodajemy do makreli rzodkiewkę, cebulę majonez, musztardę, sok z cytryny, pieprz i mieszamy wszystko.
Na końcu doprawiamy solą ale uważamy bo ryba jest dość słona. Posypujemy obficie szczypiorkiem.
![](https://kuchniabreni.pl/wp-content/uploads/2021/04/A1461DEB-7DA2-4D83-B35F-A8AD61A1EF3C-682x1024.jpeg)
![](https://kuchniabreni.pl/wp-content/uploads/2021/04/9D34A59D-80FE-4758-AAA3-8DFA0D2F0964-1024x682.jpeg)
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz