Pyszna i pięknie wyglądająca przystawka z łososia wędzonego i musu z awokado.
Karnawał trwa więc taka przystawka będzie smacznym i ładnym elementem imprezy karnawałowej. Dodatkowo jest lekka i prosta do zrobienia. Ja zrobiłam ją w kieliszkach bo efektownie się tak prezentuje ale można ją podać na kromkach chleba lub krakersów.
Składniki dla 4 osób
Łosoś wędzony około 100 g,
1 miękkie awokado,
20g twarogu,
Sok z ½ cytryny,
Sól, pieprz,
Gęsta kwaśna śmietana,
Kiełki brokuła,
Wykonanie
Łososia wędzonego dzielimy na mniejsze kawałki.
Awokado obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do blendera. Dodajemy twaróg, sok z cytryny, sól, pieprz, łyżkę śmietany i blendujemy.
Do naczynia np. kieliszka dajemy kiełki, mus z awokado, na to plasterki łososia ( skrapiamy je sokiem z cytryny) i na koniec dajemy łyżkę śmietany.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz