Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami i zapewne zastanawiacie się nad menu świątecznym. Jajka są obowiązkowe na wielkanocnym stole. Ważne też żeby były dobre, od kur z wolnego i naturalnego wybiegu. Ja mam takie jajka i każda potrawa z takimi dobrymi jajkami smakuje wybornie.
Dzisiaj propozycja na szybkie w wykonaniu jajka faszerowane musztardą dijon, majonezem i słodką papryką w proszku. Na Święta mamy dużo pracy w kuchni więc proste i szybkie w wykonaniu potrawy będę idealne. Dodatkowo mają chorągiewki z plasterków świeżego ogórka co dodaje im uroku na stole. Plasterki najlepiej zrobić obieraczką do warzyw.
Składniki:
5 jajek, w zależności od tego dla ilu osób,
1 łyżka majonezu,
1 łyżka musztardy dijon
Świeży ogórek,
¾ łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
Sól, pieprz
Wykonanie
Jajka gotujemy na twardo ( około 9m minut), obieramy ze skórki i kroimy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy i przekładamy do miski. Białka układamy na półmisku.
Do miski z żółtkami dodajemy musztardę, majonez, sól, pieprz, paprykę i całość mieszamy na jednolitą masę. Nakładamy na białka i ozdabiamy chorągiewkami z plasterków ogórka.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz