Jeśli lubicie sałatki to zapraszam dzisiaj na pyszną i szybką w przygotowaniu sałatkę z wykorzystaniem borówki amerykańskiej. Zapewniam, że jest ona bardzo dobrym dodatkiem zarówno do dań słodkich jak też i do dań wytrawnych. Tutaj w połączeniu z serem pleśniowym, świeżym szpinakiem, grzankami i sosem balsamicznym daje wyjątkową i naprawdę pyszną sałatkę na letni wieczór lub do pracy.
Składniki
Opakowanie szpinaku sałatkowego,
15 dag sera Dor blu,
Borówka amerykańska,
2-3 kromki chleba ciemnego,
Oliwa,
2-3 łyżki octu balsamicznego,
Sól, pieprz
Wykonanie
Szpinak myjemy i suszymy. Chleb kroimy w kwadraty i smażymy chwilkę na oliwie aby powstały grzanki. Na półmisku układamy szpinak, dajemy pokrojony w kawałki ser, grzanki, wymyte i wysuszone borówki amerykańskie. Przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy oliwę, ocet balsamiczny, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz