Smaki lata, tak mogę nazwać sałatkę, którą mam dzisiaj dla Was. Szybka do zrobienia, w kolorze czerwonym i smakach lata.
Pomidory są już dobre, pachnące, mięsiste a arbuz słodki i soczysty. Do tego świeże listki mięty i bazylii a całość mocno skropiona dobrą oliwą i przed samym podaniem okraszona sosem balsamico.
Wierzcie mi, że smakuje wybornie.
Składniki
Kilka małych pomidorków,
2 pomidory,
Burrata,
Ćwiartka arbuza,
Sól, pieprz,
Sos balsamico,
Oliwa,
Świeże listki mięty i bazylii,
Wykonanie
Małe pomidorki myjemy i kroimy na pół.
Pomidory większe myjemy i kroimy w plastry.
Arbuza kroimy w kostkę.
W płaskiej misce/talerzu układamy, plasterki pomidorów, połówki małych pomidorów, na to dajemy kawałki arbuza. Dodajemy burratę, listki mięty, bazylii, polewamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem.
Przed samym podaniem rozdrabniamy burratę i polewamy sosem balsamico.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz