Jajka faszerowane wędzonym łososiem i chrzanem


Jajka to następny, obowiązkowy punkt programu w menu wielkanocnym. Farsz do jajek możemy przygotować z różnych produktów, które lubimy, mamy w lodówce.

Dzisiaj mam dla was farsz z wędzonego łososia i  chrzanu. Jest ciekawy w smaku i do jajek pasuje idealnie. Do tego proponuję dodać kapary, które dodatkowo zaostrzą smak potrawy.

Składniki:

5-7 jajek, w zależności od tego dla ilu osób,

4-5 plastrów wędzonego łososia,

Łyżka śmietany 12 %,

2  łyżki  chrzanu,

2 łyżki kaparów,

Sól, pieprz

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo ( 7-8 minut), obieramy ze skórki i przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do blendera.  Białka układamy na półmisku.

Do blendera  z żółtkami dodajemy chrzan, kawałki wędzonego łososia, śmietanę , sól, pieprz i całość blend ujemy  na jednolitą masę. Nakładamy na białka i ozdabiamy  kaparami i pietruszką.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.