Jajka faszerowane z ogórkiem

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami i zapewne zastanawiacie się nad menu świątecznym. Jajka są  obowiązkowe na wielkanocnym stole. Ważne też żeby  były dobre, od kur z wolnego i naturalnego wybiegu. Ja mam takie jajka i każda potrawa z takimi dobrymi jajkami smakuje wybornie.

Dzisiaj propozycja na szybkie w wykonaniu jajka faszerowane musztardą dijon, majonezem i słodką papryką w proszku. Na Święta mamy dużo pracy w kuchni więc proste i szybkie w wykonaniu potrawy będę idealne. Dodatkowo mają chorągiewki z plasterków świeżego ogórka co dodaje im uroku na stole. Plasterki najlepiej zrobić obieraczką do warzyw.

Składniki:

5 jajek, w zależności od tego dla ilu osób,

1 łyżka majonezu,

1 łyżka  musztardy dijon

Świeży ogórek,

¾ łyżeczki słodkiej papryki w proszku,

Sól, pieprz

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo ( około 9m minut), obieramy ze skórki i kroimy  na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy i przekładamy do miski.  Białka układamy na półmisku.

Do miski z żółtkami dodajemy musztardę, majonez,  sól, pieprz, paprykę  i całość mieszamy na jednolitą masę. Nakładamy na białka i ozdabiamy  chorągiewkami z plasterków ogórka.

 

 

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *