Tatar z wędzonego łososia

Jeśli spodziewacie się  ważnych gości i chcecie zaskoczyć ich czymś wyjątkowym i wykwintnym  to polecam tatara z  łososia wędzonego podanego jako przystawkę. Jest to idealna przystawka do eleganckiej i wykwintnej kolacji, a  do tego  oczywiście schłodzone, białe  wino.

Tatar z wędzonego łososia

Składniki

200 g wędzonego łososia

1 cebula

4 korniszony

olej

łyżka drobno posiekanego koperku

łyżka odsączonych kaparów

Łyżka soku z cytryny

sól, pieprz

Wykonanie

Cebulkę i  korniszony kroimy w kostkę. Łososia rozdrabniamy. Dodajemy olej,  sok z cytryny, kapary i pokrojony koperek. Delikatnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem ozdabiamy plasterkami korniszona, kaparami i koperkiem.

Podajemy z pieczywem np. orkiszowym lub białym

Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 2

  1. Gociu
    4 września
    Odpowiedz

    jeszcze mozna jabłuszko winne dodac

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.