Pyszne i proste do wykonania danie na ciepło z pieczonymi paprykami, Burratą, tymiankiem i aromatycznymi grzankami. Można je zrobić na Andrzejki, Karnawał lub bez okazji na kolację.
Składniki:
3-4 papryki pieczone bez skórki,
Burrata,
Grzanki z chleba,
Tymianek świeży i suszony,
2 ząbki czosnku,
Oliwa,
Sól, pieprz,
Wykonanie:
Wcześniej pieczemy papryki z przepisu https://kuchniabreni.pl/pieczona-papryka-jak-ja-zrobic/
Przygotowujemy grzanki. Na oliwie z czosnkiem i tymiankiem podsmażamy kawałki chleba aż będą lekko zrumienione.
W naczyniu gdzie będziemy piec, dajemy oliwę wymieszaną z wyciśniętym czosnkiem i łyżeczką suszonego tymianku. Upieczone i obrane ze skórki papryki układamy na oliwie. Dajemy burratę w kawałkach, na to dajemy grzanki, listki świeżego tymianku i zapiekamy w 190 stopniach około 20 minut aż ser się roztopi.
Podajemy same lub z sałatką.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz