Pieczone papryki z Burratą i grzankami

Pyszne i proste do wykonania danie na ciepło z pieczonymi paprykami, Burratą, tymiankiem i aromatycznymi grzankami. Można je zrobić na Andrzejki, Karnawał  lub bez okazji  na kolację.

Składniki: 

3-4 papryki pieczone bez skórki,

Burrata,

Grzanki z chleba,

Tymianek świeży i suszony,

2 ząbki czosnku,

Oliwa,

Sól, pieprz,

Wykonanie:

Wcześniej pieczemy papryki z przepisu  https://kuchniabreni.pl/pieczona-papryka-jak-ja-zrobic/

Przygotowujemy grzanki. Na oliwie z czosnkiem i tymiankiem podsmażamy kawałki chleba aż będą lekko zrumienione.

 W naczyniu gdzie będziemy piec,  dajemy oliwę wymieszaną z wyciśniętym czosnkiem i łyżeczką suszonego tymianku. Upieczone i obrane ze skórki papryki układamy na oliwie. Dajemy  burratę w kawałkach, na to dajemy grzanki, listki świeżego tymianku i zapiekamy w 190 stopniach około 20 minut aż ser się roztopi.

Podajemy same lub z sałatką.

 

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.