Pyszna pasta z wędzonego łososia, serka, majonezu, ogórków w occie. Teraz kiedy nie ma zbyt dużego wyboru na dodatki do chleba proponuję przygotowanie pasty np. z wędzonego łososia z różnymi dodatkami.
Od czasu jak otrzymałam od firmy Fissler do przetestowania krajalnicę Finecut, przygotowuję w prosty i szybki sposób różne pasty i dipy do chleba i warzyw.
Wystarczy umieścić wszystkie składniki w naczyniu a następnie zmiksować składniki za pomocą rączki. Naczynie jest łatwe w obsłudze, praktyczne i szybko można przygotować w nim różne sosy, dipy, pasty, a także pokroić składniki np. do sałatki.
Składniki:
5 plastrów wędzonego łososia,
3 łyżki serka śmietankowego (np. Almette)
3 ogórki w occie,
2 łyżki majonezu,
½ łyżki musztardy Dijon,
Sól, pieprz,
Wykonanie
Wszystkie składniki umieszczamy w krajalnicy i miksujemy/kroimy, do czasu aż ze składników utworzy nam się pasta, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Gotową pastę, przekładamy do pojemniczka i smarujemy nią chleb. Do takiej kanapki z pastą można dodać kapary, drobno pokrojoną dymkę lub plastry świeżego ogórka.
Pasta rewelacja. Do chlebka na śniadanie, nawet masełka do tego nie potrzeba jak się je taką pastę 🙂
Taka pasta musi być pyszna 🙂
Taka też była 😉