Pyszna pasta z wędzonego łososia, serka, majonezu, ogórków w occie. Teraz kiedy nie ma zbyt dużego wyboru na dodatki do chleba proponuję przygotowanie pasty np. z wędzonego łososia z różnymi dodatkami.
Od czasu jak otrzymałam od firmy Fissler do przetestowania krajalnicę Finecut, przygotowuję w prosty i szybki sposób różne pasty i dipy do chleba i warzyw.
Wystarczy umieścić wszystkie składniki w naczyniu a następnie zmiksować składniki za pomocą rączki. Naczynie jest łatwe w obsłudze, praktyczne i szybko można przygotować w nim różne sosy, dipy, pasty, a także pokroić składniki np. do sałatki.
Składniki:
5 plastrów wędzonego łososia,
3 łyżki serka śmietankowego (np. Almette)
3 ogórki w occie,
2 łyżki majonezu,
½ łyżki musztardy Dijon,
Sól, pieprz,
Wykonanie
Wszystkie składniki umieszczamy w krajalnicy i miksujemy/kroimy, do czasu aż ze składników utworzy nam się pasta, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Gotową pastę, przekładamy do pojemniczka i smarujemy nią chleb. Do takiej kanapki z pastą można dodać kapary, drobno pokrojoną dymkę lub plastry świeżego ogórka.
Pasta rewelacja. Do chlebka na śniadanie, nawet masełka do tego nie potrzeba jak się je taką pastę
Taka pasta musi być pyszna
Taka też była