Jeśli spodziewacie się ważnych gości i chcecie zaskoczyć ich czymś wyjątkowym i wykwintnym to polecam tatara z łososia wędzonego podanego jako przystawkę. Jest to idealna przystawka do eleganckiej i wykwintnej kolacji, a do tego oczywiście schłodzone, białe wino.
Składniki
200 g wędzonego łososia
1 cebula
4 korniszony
olej
łyżka drobno posiekanego koperku
łyżka odsączonych kaparów
Łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Wykonanie
Cebulkę i korniszony kroimy w kostkę. Łososia rozdrabniamy. Dodajemy olej, sok z cytryny, kapary i pokrojony koperek. Delikatnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem ozdabiamy plasterkami korniszona, kaparami i koperkiem.
Podajemy z pieczywem np. orkiszowym lub białym
Bardzo ciekawa propozycja 🙂 musi być pyszne 🙂
jeszcze mozna jabłuszko winne dodac