Wiosenna pasta do chleba z awokado, rzodkiewką i twarogiem

Rzadko zdarza mi się jeść pieczywo, ale jeśli już to robię to koniecznie własnego wyrobu i najlepiej z własnoręcznie przygotowanymi do niego smarowidłami. Większość dostępnych w sklepach past i dodatków do chleba możemy tak na prawdę przygotować sami w domu – bez dodatku konserwantów i innych środków wspomagających. Takie domowe pasty oczywiście postoją w lodówce tylko kilka dni, a nie tygodni – ale biorąc pod uwagę to jak pyszne wychodzą to myślę, że i tak nie byłoby szans by przetrwały dłużej.

Dlatego ja zachęcam każdego do przygotowywania w domu jak największej ilości dań i potraw. Niestety w większości kupnych rzeczy możemy znaleźć skład, który nie zachwyca i nie jest zdrowy dla naszego organizmu.

Taka wiosenna pasta do chleba – tym razem z awokado, rzodkiewką i twarogiem – robi się bardzo szybko i prosto. Wypróbujcie koniecznie!

 DSC_0359

Składniki:

1 miękkie awokado,

10 dag twarogu,

5 dag sera feta,

Pęczek rzodkiewek,

Szczypior zielony,

Sól, pieprz,

Rukola

Wykonanie

Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarku na grubych oczkach. Szczypior myjemy i kroimy w drobne kawałki.

Awokado obieramy, kroimy w kawałki i dajemy do miski. Dodajemy twaróg, ser feta i rozdrabniamy widelcem . Na koniec dodajemy startą rzodkiewkę, szczypior i wszystko mieszamy. Podajemy z rukolą lub sałatą.

 DSC_0348 DSC_0330

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *