Taką sałatkę można podać do wędlin na zimno albo jako dodatek do dań mięsnych. Większość przepisów, które spotkałam ograniczają się do wymieszania ziemniaków, cebuli i sosu. Ja zdecydowałam się na wersję trochę bogatszą . Była naprawdę dobra. Polecam
Składniki:
4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
3 jaja gotowane na twardo
1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę
2 ogórki kiszone pokrojone w kostkę
4 łyżki octu winnego
4 łyżki majonezu
Małe opakowanie gęstego jogurtu
Sól, pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki gotujemy tak aby nie były rozgotowane, następnie obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy cebulę, ogórki i jajka pokrojone w kostkę. Składniki mieszamy i łączymy z sosem. Sos przygotowujemy mieszając majonez z jogurtem i octem winnym, dodajemy przyprawy- sól, pieprz do smaku.
bardzo lubię tą sałatkę:)
nigdy nie jadlam ale chetnie sprobuje:)
Bardzo fajny pomysł na obiadokolację 🙂