Roladki z łososia wędzonego z serkiem mascarpone

Jeśli spodziewacie się gości i nie macie pomysłu co podać to proponuję kupić serek mascarpone, wędzonego łososia, świeży koperek, szczypior i zrobić z tego roladki. Być może jedliście już roladki z wędzonego łososia z innym dodatkami ale ten farsz z serka mascarpone z zielonymi dodatkami jest pyszny.

DSC_0464

Składniki

plastry wędzonego łososia – około 6 sztuk,

ok 200g serka mascarpone

świeży koperek,

szczypior,

sól, pieprz,

sok z cytryny,

Przygotowanie

Koperek i szczypior myjemy i kroimy na małe kawałki. W misce mieszamy opakowanie serka marscarpone z solą, pieprzem, sokiem z ½ cytryny, koperkiem i szczypiorkiem.

Plasterki wędzonego łososia dzielimy na dwie części jeśli są duże, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i nakładamy na każdy kawałek łyżeczkę mieszanki serowej, zwijamy w roladę.

DSC_0444

DSC_0442-001

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 2

  1. Styczeń 27
    Odpowiedz

    Pięknie i smacznie….mmmm…rozkosz dla oka i podniebienia 🙂
    Serdeczności!!!

    • Brenia
      Styczeń 28
      Odpowiedz

      Dziękuję za miłe słowa 🙂 Pozdrawiam ciepło !!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.