Jeśli spodziewacie się gości i nie macie pomysłu co podać to proponuję kupić serek mascarpone, wędzonego łososia, świeży koperek, szczypior i zrobić z tego roladki. Być może jedliście już roladki z wędzonego łososia z innym dodatkami ale ten farsz z serka mascarpone z zielonymi dodatkami jest pyszny.
Składniki
plastry wędzonego łososia – około 6 sztuk,
ok 200g serka mascarpone
świeży koperek,
szczypior,
sól, pieprz,
sok z cytryny,
Przygotowanie
Koperek i szczypior myjemy i kroimy na małe kawałki. W misce mieszamy opakowanie serka marscarpone z solą, pieprzem, sokiem z ½ cytryny, koperkiem i szczypiorkiem.
Plasterki wędzonego łososia dzielimy na dwie części jeśli są duże, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i nakładamy na każdy kawałek łyżeczkę mieszanki serowej, zwijamy w roladę.
Pięknie i smacznie….mmmm…rozkosz dla oka i podniebienia 🙂
Serdeczności!!!
Dziękuję za miłe słowa 🙂 Pozdrawiam ciepło !!!