Dynia króluje jesienią, jest zdrowa i niskokaloryczna więc polecam dzisiaj placuszki z dynią, jabłkiem i cynamonem. Takie żółto – pomarańczowe cudeńka zrobiłam mojej córce na kolację ale zachwyciły wszystkich moich domowników i zniknęły w tempie expressowym.
Składniki:
Kawałek dyni – tyle by po starciu na grubych oczkach było 2 szklanki ,
3 małe jabłka,
1 łyżeczka cynamonu,
3 łyżki cukru,
2 jajka,
1/2 szklanki mąki pszennej
Wykonanie:
Dynię trzemy na grubych oczkach. Do większej miski dajemy startą dynię, starte na grubych oczkach jabłka, cukier, jajka, mąkę , cynamon i mieszamy dokładnie. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Takie placuszki podajemy z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub dżemem. Pyszne jesienne placuszki mniam..
??
Ale pyszne placuszki; zjadłabym takie; mniam….