Wiem, że teraz myślimy głównie o potrawach świątecznych ale mam dla Was propozycję na pyszne smarowidło do chleba z suszonymi pomidorami i bryndzą. Przekonałam się wielokrotnie, że bryndza jest wyśmienitym składnikiem do różnych smacznych past czy też jako farsz do warzyw. Dzisiejsza propozycja jest i szybka i prosta do zrobienia a jednocześnie wyjątkowo apetyczna. Powstała z potrzeby urozmaicenia sobie dodatków do chleba. Jak już wam pisałam chleb piekę w domu więc co jakiś czas szukam pomysłów na, różne dodatki do niego. Składniki: 1 mała kostka bryndzy – 10 dag, 6 sztuk suszonych pomidorów z oliwy, 2 łyżki twarogu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, Sól, pieprz Wykonanie Do blendera wkładamy suszone pomidory, bryndzę, twaróg, jogurt, majonez sól, pieprz i rozdrabniamy wszystkie składniki. Przekładamy pastę do miski i doprawiamy, jeśli potrzeba, solą, pieprzem. Pastą smarujemy chleb – najlepiej własnoręcznie upieczony, dodajemy np. sałatę, pomidor, plasterki świeżego ogórka i mamy pyszne kanapki. Zobacz także: Lemoniada z rabarbaru Udka kurczaka zagrodowego pieczone z cukinią i czerwoną cebulą Drożdżowe zawijasy z rabarbarem i kruszonką cynamonową Pikantne gofry z mąki kukurydzianej na piwie z leczo warzywnym
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz