Pasta z bryndzy z suszonymi pomidorami

Wiem, że teraz myślimy głównie o potrawach świątecznych ale mam dla Was propozycję na pyszne smarowidło do chleba z suszonymi pomidorami i bryndzą. Przekonałam się wielokrotnie, że bryndza  jest wyśmienitym  składnikiem do różnych smacznych past czy też  jako farsz do warzyw. Dzisiejsza propozycja jest i szybka i prosta do zrobienia a jednocześnie wyjątkowo apetyczna. Powstała z potrzeby urozmaicenia sobie dodatków do chleba. Jak już wam pisałam chleb piekę w domu więc co jakiś czas szukam pomysłów na,  różne dodatki do niego.

Składniki:

1 mała kostka bryndzy – 10 dag,

6 sztuk suszonych pomidorów z oliwy,

2 łyżki twarogu,

1 łyżka jogurtu naturalnego,

1 łyżka majonezu,

Sól, pieprz

Wykonanie

Do blendera  wkładamy suszone pomidory, bryndzę, twaróg, jogurt, majonez sól, pieprz i  rozdrabniamy wszystkie składniki. Przekładamy pastę do miski i doprawiamy, jeśli potrzeba, solą, pieprzem. Pastą smarujemy chleb – najlepiej własnoręcznie upieczony, dodajemy np. sałatę, pomidor, plasterki świeżego ogórka i  mamy pyszne kanapki.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.