Sezon grillowy przed nami więc zapewne poszukujecie ciekawych propozycji na grilla. Karkówka jest dobrym mięsem do grillowania a dobrze przyprawiona i podana z sałatką jest obowiązkowym elementem grilla.
Dzisiejsza propozycja jest z dodatkiem świeżego rozmarynu, więc jest dla miłośników tego zioła. Dodatkowo do grillowania dolałam trochę czerwonego wina i mięso było aromatyczne i soczyste. Ważne jest też to, że nie trzeba je dużo wcześniej przygotowywać mięsa, można zrobić przed samym grillowaniem.
Składniki;
6 kotletów z karkówki,
sól, pieprz,
2 ząbki czosnku
Oliwa,
Świeże gałązki rozmarynu,
Czerwone wino,
Wykonanie
Mięso myjemy i zbijamy. Kotlety smarujemy oliwą i doprawiamy pieprzem. Czosnek wyciskamy i ucieramy razem z solą, następnie smarujemy każdy kotlet. Kawałki świeżego rozmarynu nakładamy na kotlety ( po parę listów – bo rozmaryn jest bardzo aromatyczny)
Gotowe smażymy na grillu lub na patelni grillowej, dolewając do grillowania trochę czerwonego wina.
Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz