O mnie

 

 Brenia to tak naprawdę Bronisława – imię po mojej prababci .

Lubię gotować 🙂  Odkąd pamiętam lubiłam to robić . Już jako dziecko towarzyszyłam mojej babci, mamie w gotowaniu bo pasję do gotowania mam  w genach. Wszystkie kobiety począwszy od mojej prababci  po babcię, mamę wspaniale gotowały i lubiły to robić.

Kuchnia Breni powstała właśnie po to aby dzielić się moją pasją  z innymi.

 

Moja kuchnia łączy różne smaki, przyprawy, zioła  i  produkty. Przeważa kuchnia zdrowa, lekka, gdzie nie brakuje warzyw, makaronów, kasz,  ryb, czy ulubionych przeze mnie krewetek. Przez parę lat nie jadłam mięsa więc mam dużo pomysłów na dania bezmięsne z warzyw, kasz, makaronów. Makarony to nasze ulubione dania więc goszczą na moim stole często.

Moją ulubioną kuchnią jest kuchnia śródziemnomorska dlatego bardzo często czerpię inspirację z  z kuchni włoskiej, francuskiej, hiszpańskiej  itd..

Każdy dzień zaczynam od szklanki ciepłej wody z cytryną, a potem kawa – jestem wielką jej miłośniczką .

DSC_0296-002

Drugą moją pasją jest bieganie. Od roku zakochałam się w bieganiu, sprawia mi to ogromną frajdę a endorfiny, które wydzielają się  przy bieganiu pomagają mi w codzienności, czasami trudnej.

Na co dzień  dużo pracuję zawodowo.Gotowaniem  i prowadzeniem bloga zajmuję się w wolnych chwilach i zawsze sprawia mi frajdę. Jest to też mój sposób na stres – wymyślam, eksperymentuję, improwizuję  i powstają pyszne dania.

Zimowe popołudnia, jeśli tylko takie mam lubię spędzać przy rozpalonym kominku, z dobrą książką i dobrą muzyką.

Blog prowadzę z córką, w której chyba udało mi się zaszczepić pasję do gotowania.  Wszystkie te apetyczne zdjęcia na blogu są autorstwa mojej córki – Ani, bardzo  zachęcają do jedzenia  🙂

Print Friendly, PDF & Email