Jajka faszerowane brokułami

Na święta Wielkanocne nie może zabraknąć dań z jajek, dlatego też przedstawiam moją drugą wersję na farsz do jajek. Tak podane jajka z brokułami wyszły bardzo smaczne, polecam.

Jajka faszerowane brokułami

Składniki:

5 jajek, 

1 łyżka majonezu,

2 łyżki jogurtu naturalnego,

1/2 brokuła,

garść kukurydzy

Garść rukoli

Sól, pieprz

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skórki i przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski.   Brokuł gotujemy w osolonej wodzie ( około 3 minut), odcedzamy, studzimy. Do miski z żółtkami dodajemy przestudzony brokuł, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz i całość mieszamy na jednolitą masę. Nakładamy na białka i układamy na półmisku z rukolą.

Jajka faszerowane brokułami

Jajka faszerowane brokułami

 

Print Friendly, PDF & Email

Jeden komentarz

  1. http: pastawithapplepie.blogspot.com
    28 marca
    Odpowiedz

    jak ja uwielbiam brokuly… swietny pomysl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.