Śledzie z papryką marynowaną

 Już pisałam, że jesień i zima to najlepszy sezon na śledzie. Spożywamy je na 100 sposobów. Zazwyczaj przygotowujemy tzw. bazę śledziową  i przechowujemy w lodówce. I w zależności od nastroju albo dostępności dodatków robimy różne wersje.

Tym razem śledź z cebulką i papryką marynowaną. Też uwielbiamy ją w zimie, a jest naprawdę pyszna – to jeden z przetworów przygotowanych na zimę przez moja mamę.

Śledzie z papryką marynowaną

Składniki:

3 śledzie a la matjas  (z bazy wcześniej przygotowanej albo gotowe majtasy w oleju) 2 papryki marynowane Cebula biała Cebula czerwona Cytryna Olej, Pieprz kolorowy – świeżo mielony Wykonanie:

Śledzie kroimy w kawałki , paprykę i  cebule kroimy w kostkę . Wykładamy na półmisek, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Polewamy olejem.

Smacznego.

Śledzie z papryką marynowaną Śledzie z papryką marynowaną  ?

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 2

  1. kuchnia_breni
    22 stycznia
    Odpowiedz

    polecam, smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.