Pomidory faszerowane twarogiem

Teraz kiedy mamy dobre i polskie pomidory, zapraszam na szybkie  i pyszne pomidory faszerowane masą twarogową. Można takie pomidory podać na śniadanie, kolację i zapewniam, że będą wszystkim smakować. Moja córka jest wielką miłośniczką takich pomidorów  i to w najprostszej wersji czyli z samym miąższem pomidorowym, choć można dodać do twarogu różne, lubiane przez Was dodatki ( szczypior, natka pietruszki, papryka, koperek). Ja najbardziej lubię z natką pietruszki i kminkiem.

Pomidory faszerowane twarogiem

Składniki

4-6 małych pomidorów

20 dag twarogu

2-3 łyżki śmietany 12 % lub jogurtu naturalnego

listki bazylii

Sól, pieprz, różne dodatki

Wykonanie

Pomidory myjemy, suszymy i odcinamy mały kawałek od strony szypułki. Łyżeczką wyjmujemy miąższ i układamy puste pomidorki na półmisku. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy miąższ z pomidorów,  bazylię, śmietanę/jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Możemy do tego dodać szczypior, natkę pietruszki, koperek – co lubimy lub po prostu tylko z pomidorem ( tak lubi moja córka). Gotową masą  twarogową faszerujemy pomidory i podajemy z ciemnym pieczywem.

Pomidory faszerowane twarogiem

Pomidory faszerowane twarogiem

Nadziewamy! Warzywa psiankowate 2013

Print Friendly, PDF & Email

Jeden komentarz

  1. Wrzesień 1
    Odpowiedz

    Uwielbiam połączenie pomidorów z twarogiem! Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.