Pasta z pieczoną papryką, bryndzą i twarogiem

Kanapka z pastą z pieczonej papryki, bryndzy, twarogu, na pysznym domowym chlebie –  cóż lepszego można zabrać do pracy na drugie śniadanie. Do tego wystarczą plasterki pomidora lub świeżego ogórka a dla mięsożerców plaster domowej wędliny i mamy zdrowe i pyszne śniadanie.

Pasta jest szybka i prosta do zrobienia bo jeśli upieczemy wcześniej więcej papryki to będziemy mieć różne pyszne dania z taką papryką. Jest dobra, słodka i bez skóry.

Wystarczy włożyć wszystkie składniki do blendera, zmiksować, doprawić i mamy pastę.

 DSC_0240

Składniki:

2 papryki upieczone,

10 dag twarogu,

10 dag bryndzy,

5 dag sera feta,

3 łyżki jogurtu naturalnego,

1 ząbek czosnku,

Sól, pieprz,

Szczypta suszonej papryczki chilli

Wykonanie

Papryki myjemy i pieczemy w tem. 200 stopni 20-30  minut aż będą miały ciemną, przypieczoną  skórę. Upieczone przykrywamy ściereczką a następnie zdejmujemy skórkę z papryk.

Do blendera dajemy upieczoną paprykę, czosnek, twaróg, bryndzę, fetę, papryczkę chilli,  jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie rozdrabniamy na gładką masę.

 DSC_0261 DSC_0259

Print Friendly, PDF & Email

komentarzy 6

  1. 4 października
    Odpowiedz

    Oj połączenie składników zjawiskowe. To musi być doskonałe. Aż ślinka cieknie.

    • Brenia
      4 października
      Odpowiedz

      Dziękuję 🙂 tak pasta w takim wydaniu jest rewelacyjna 🙂

  2. marcela
    4 października
    Odpowiedz

    mniam! wygląda przepysznie!

  3. Magdalena
    20 marca
    Odpowiedz

    Tylko popracowalabym nad proporcjami bo wyszla nie pasta, a koktajl, nawet jak zwiekszylam ilosc twarogu do 25 dag…
    Szkoda, bo w smaku taki jak sie spodziewalam…

  4. Brenia
    22 marca
    Odpowiedz

    OK, ale to też zależy od konsystencji twarogu. Jesli jest zbyt wodnisty to rzeczywiście będzie koktajl. Ja miałam dość suchy i zwarty twaróg.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.