Ciepłe kanapki z placków tortilla

Jak już Wam pisałam w mojej spiżarce jest zawsze jedno opakowanie placków tortilla na wypadek gdyby mieli przyjść niespodziewani goście i trzeba było przygotować szybką przekąskę albo gdybym to ja miała ochotę na  ciepłą kanapkę.

Dlatego dzisiaj będzie krótko i szybko, ale jak zwykle smacznie. Dużo warzyw, salami, ser, sos to  zdecydowanie najlepsza podstawa ciepłych kanapek, a w połączeniu z warzywami – ulubione 😉 Tym razem proponuję to wszystko na bazie  placków tortilla.

Ciepłe kanapki z placków tortilla

Składniki:

Parę plasterków salami- ja lubię pikantne,

placki tortilla

ogórek świeży, pomidor, papryka, cebula czerwona, sałata

ketchup, majonez

ser żółty lub mozarella

Warzywa kroimy w plastry. Mieszamy ketchup z majonezem w proporcjach 1:1

Na placki tortilli nakładamy salami, pokrojoną w plasterki cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę i posypujemy startym serem. Zawijamy na pół i zapiekamy w tosterze. Na upieczone, jeszcze ciepłe kanapki   nakładamy sos, sałatę i różne warzywa ( pomidor, plasterki ogórka, papryka). W ten sposób  mamy przepyszne kanapki na ciepło- szybka kolacja po pracy.

Ciepłe kanapki z placków tortilla

Ciepłe kanapki z placków tortilla

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 2

  1. Czerwiec 1
    Odpowiedz

    Też nieraz takie sobie serwuję, bardzo szybkie i pożywne, Twoje wyglądają bardzo kolorowo 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.