Smoothie bowl z mango i banana


Na śniadanie, na deser, na kolację, jak to lubi pyszne i kolorowe smoothie bowl z mango, banana, jogurtu greckiego i soku z pomarańczy.

Jest to obecnie „modne” śniadanie składające się z blendowanych owoców, jogurtu lub bez,  dodatków owocowych i ziaren. Można je komponować dowolnie ale zawsze będzie orzeźwiające, kolorowe i pyszne. Ważne jest aby koktajl nie był zbyt płynny bo owoce i inne dodatki  będą się zatapiały. Jeśli chodzi o mango, to wybierajcie dojrzałe, z zaczerwienioną skórką bo wtedy jest słodkie i soczyste.

Wykonanie

1 dojrzałe mango,

1 banan,

Sok z jednej pomarańczy,

150 ml jogurtu greckiego,

Kiwi, jeżyny,

Sezam czarny i biały

Wykonanie:

Mango obieramy,  wykrawamy miąższ od pestki.

Do blendera dajemy mango, obrany i pokrojony banan, sok z jednej pomarańczy, jogurt i blendujemy. Dajemy do lodówki na pół godziny.

Do miski dajemy  smoothie, nakładamy owoce i posypujemy sezamem.

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 2

  1. 26 marca
    Odpowiedz

    Wygląda smakowicie, chętnie wypróbuję przepis. 🙂

  2. Brenia
    27 marca
    Odpowiedz

    🙂 Bardzo polecam bo jest pyszne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.