Sezonowa przekąska z bobem

Bób to fajna przegryzka do skubania przed telewizorem, na piknik itp. Zazwyczaj  jadamy bób w wersji prostej czyli ugotowany i posolony.

Dla wszystkich lubiących bób proponuję dziś przepis na bób z czosnkiem i cytryną.  Jest to fajna sezonowa przekąska na kolację.

Sezonowa przekąska z bobem

Składniki 

2 szklanki ugotowanego i obranego bobu

sok z 1/2 cytryny

2 ząbki czosnku

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin


Przygotowanie

Ugotowany i obrany bób skropić sokiem z cytryny. Czosnek drobno posiekać, posolić i wymieszać z bobem. Całość doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Polać oliwą z oliwek i schłodzić w lodówce. Można podać do tego grzanki i rukolę. Polecam; ciekawa i smaczna przekąska na gorące dni.


Jeden komentarz

  1. ach, jak szybciutko zdrowo i pysznie można umilić sobiie upalne dni ;]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *