21 Comments

  1. kuchnia_breni
    9/18/2012
    Reply

    I takie były :)

  2. gosia
    9/19/2012
    Reply

    Takie najbardziej lubię, z mięsem; mniam.Twoje wyglądają pysznie

  3. Ola in the kitchen
    9/19/2012
    Reply

    Ale bym sobie wciągła takiego pierożka :]

  4. 9/20/2012
    Reply

    mniam,pysznie wyglądają.
    ps.świetny masz fartuszek :)

  5. kuchnia_breni
    9/20/2012
    Reply

    Bardzo dziękuję! :)

  6. elik02
    9/20/2012
    Reply

    Smakowite ! Chęć mnie bierze do zrobienia takich:))

  7. Adam
    12/14/2012
    Reply

    Witam,
    Dzisiaj będę robił pierożki wgł powyższego przepisu, dam znać jak mi wyszły i czy smakowały rodzince. Pozdrawiam

  8. piga2
    12/14/2012
    Reply

    Mam dzisiaj straaaaszną ochotę na pierogi, więc pewnie „powalczę” z Twoim przepisem.

  9. kuchnia_breni
    12/14/2012
    Reply

    Cieszę się bardzo, mam nadzieję, że wyjdą pyszne i będą smakowały :)

  10. mikolajf
    12/27/2012
    Reply

    A jak dodac grzybow to beda w sam raz na wiligie (w tym roku juz nie zdazylem zrobic, ale teraz po swietach robie).

  11. Asia
    1/17/2013
    Reply

    Siedzę, patrzę i się zastanawiam jak wychodzi Pani ciasto z jajkiem? Ja już próbowałam na wiele sposobów i zawsze wychodzi za twarde, więc za radą znajomej, chcąc nie chcąc przerzuciłam się na bezjajeczną wersję. Może jakieś porady, co zrobić by ciasto nie stwardniało? Może to być wina proporcji? Zbyt zimnej wody albo zimnych skladników/chłodu w kuchni?
    Bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pierogi wyglądają smakowicie, na pewno kiedyś wypróbuję ten farsz. :)

  12. kuchnia_breni
    1/17/2013
    Reply

    Dziękuję za miłe słowa. Co do miękkości ciasta, faktycznie zazwyczaj nie miewam problemu, że ciasto jest twarde. To co mogę poradzić: po pierwsze można spróbować dodać samo żółtko, zwłaszcza jeśli robimy pierogi z mniejsze porcji mąki. Po drugie za radą mojej mamy, która robi wyjątkowo pyszne ciasto do pierogów, dodaję do ciasta 1-2 łyżki oleju.
    Składniki też raczej dodaję w temperaturze pokojowej, być może to też ma wpływ.
    Proszę wypróbować te 3 metody, najlepiej razem i mam nadzieję, że ciasto wyjdzie smaczne :)
    Pozdrawiam,
    Brenia

  13. Emilia
    1/23/2013
    Reply

    Pierogi wyglądają pysznie i sama wypróbuje je zrobić, jestem początkującą kucharką, :D ale mam nadzieje ze wg tego przepisu mi wyjdą smaczne.

  14. kuchnia_breni
    1/23/2013
    Reply

    Również mam taką nadzieję i na pewno tak będzie! Zyczę smacznego :)

  15. kim
    1/26/2013
    Reply

    Pisze się „mielemy” a nie mielimy i jak o jednej cebuli to nie „cebule” ale cebulę.

  16. Gość
    2/2/2013
    Reply

    a co kogo to pochodzi co jak się pisze :D

  17. kuchnia_breni
    2/2/2013
    Reply

    Literówki każdemu się mogą zdarzyć :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *