Papryka pieczona nadziewana serkiem

Dzisiaj chciałam Wam zaproponować smaczną przekąskę z papryki pieczonej z nadzieniem z serka feta lub koziego – w zależności jaki lubimy. Teraz kiedy papryka jest najlepsza i najtańsza możemy przygotować szybką przekąskę dla gości, która zachwyci aromatem i pięknymi kolorami.

 

Bazą  do takiego dania  jest wcześniej upieczona papryka, którą przechowujemy w lodówce.

Składniki: 

Papryki pieczone bez skórki,

czosnek

Oliwa,

Łyżka balsamico

Farsz:

1/2 dużego  opakowania sera feta lub 1 małego

1/2 opakowania serka Almette ( śmietankowy lub jogurtowy)

 4 ząbki czosnku,

Sól, pieprz,

Wykonanie:

W misce ścieramy (na małych ząbkach) ser feta i dodajemy do niego serek Almette. Do tego dokładamy wyciśnięty czosnek, sól (ostrożnie bo feta jest słona), pieprz i mieszamy wszystko razem. Papryki faszerujemy przygotowanym farszem serowym, wykładamy na talerz, polewamy oliwą, balsamico i  posypujemy świeżo starym pieprzem, posiekaną pietruszką lub koperkiem.  Jeśli lubimy ser kozi to można przygotować taką przekąskę z serem kozim.

Pyszna i pięknie wyglądająca przekąska.

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.