Makaron kolorowy z warzywami

Tak jak już wspominałam makaron to jest to co my tygrysy lubimy najbardziej. Zapomniałam dodać, że wyrobiła się u nas taka swojego rodzaju tradycja, że dania  z makaronem robie w sobotę W dzisiejszą sobotę zrobiłam kolorowy makaron  pomidorowo -szpinakowo – pszenny z brokułami.  Do wykorzystania dzisiaj akurat tego makaronu zmotywował mnie także konkurs na dania zielono-czerwone z makaronem.

Składniki dla 4 osób

Opakowanie kolorowego  makaronu ,

trochę oliwy  do smażenia,

czosnek  4-5 ząbków ,

1 brokuł

Pół papryki- czerwona lub żółta

15 dag sera lazur

Wykonanie:

Makaron gotujemy aldente.  Brokuł gotujemy około 4 min i odcedzamy. Na patelni podsmażamy  na oliwie pokrojony w plasterki czosnek, dodajemy podzielone na małe koszyczki brokuły, pokrojoną  w kostkę paprykę, gotowany makaron, pokrojony w kosteczkę ser lazur i całość mieszamy. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Oprócz tego można dodać suszonych przypraw włoskich do smaku.

Wykładamy porcje makaronu na talerz! Obiad gotowy 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

komentarze 2

  1. Marzec 18
    Odpowiedz

    Tak mało składników, a taka pyszna potrawa Ci wyszła, wygląda super 🙂

  2. Marzec 18
    Odpowiedz

    takie szybkie makarony, zwłaszcza z brokułami uwielbiam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.