Jajka faszerowane układane na pomidorach

Szybkie i bardzo proste do zrobienia jajka faszerowane mieszanką ze świeżego ogórka, majonezu i szczypiorku. Dodatkowym efektem smakowym i wizualnym tych jajek jest to, że wkładamy je do pomidorów.

Bardzo wiosenne i kolorowe jajka będą nie tylko ozdobą na stole ale będą też smakować wybornie.

 

Składniki

6 – 7 jajek,

łyżka majonezu,

2 małe świeże ogórki,

Szczypior,

Sól,

Świeżo zmielony pieprz,

Pomidory rzymskie

Wykonanie

Jajka delikatnie wkładamy do wody ( uważamy aby nie pękły) i gotujemy na twardo ( około 10 minut).

Ugotowane po odcedzeniu wrzątku, zalewamy zimną wodą, obieramy ze skorupki, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Przekładamy je do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, ogórki pokrojone w kostkę, szczypior i mieszamy widelcem.

Pomidory, tzw rzymskie myjemy, kroimy na dwie części wzdłuż, wyjmujemy miąższ i układamy na półmisku. Białka wkładamy do pomidorów i faszerujemy je mieszanką z ogórkiem.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.