Jaja z farszem z żółtego sera

Czy wyobrażacie sobie Święta Wielkanocne bez potraw z jajek?  Jajka to obowiązkowy  „punkt programu” i menu świątecznego. Zapewne każda z Was ma swoje pomysły na farsze, którymi nadziewa jajka.

Oto jedna z moich propozycji jak można faszerować jajka na stół wielkanocny (i nie tylko).

Jaja z farszem z żółtego sera

Składniki:

5-7 jajek, w zależności od tego dla ilu osób,

Pęczek szczypiorku,

1 łyżka majonezu,

1 łyżka musztardy

2 łyżki jogurtu naturalnego,

15 dag sera żółtego ostrego

Sól, pieprz

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skórki i przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski.  Białka układamy na półmisku. Ser żółty ścieramy  na tarku (na grubych ostrzach). Do miski z żółtkami dodajemy starty ser, pokrojony szczypiorek – parę listków zostawiamy do dekoracji, majonez, jogurt naturalny, musztardę, sól, pieprz i całość mieszamy na jednolitą masę. Nakładamy na białka i ozdabiamy  szczypiorkiem.

Jaja z farszem z żółtego sera

Jaja z farszem z żółtego sera

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.