Energetyczny koktajl na wiosnę

Obiecałam, że będę proponować Wam fajne śniadania. Wiosna tuż, tuż więc czas pomyśleć o wzmocnieniu organizmu i zadbaniu o dobre samopoczucie.

Jestem tego zdania, że jedzenie ma duży wpływ na nasze samopoczucie, na nasz wygląd, włosy, cerę – może nawet bardziej jak jakieś drogie kosmetyki.

Wraz z nadejściem wiosny proponuję sięgać częściej po koktajle na bazie owoców, warzyw, naturalnych soków. Podstawą jest blender a to co będziemy mieszać jest uzależnione od naszych smaków, upodobań.

Ja lubię robić sobie rano koktajl bo jest szybki i prosty do przygotowania. Owoce najczęściej kupuję w Lidlu, które są tam w przystępnych cenach a wybór jest dość duży.

Do dzisiejszego dodałam dodatkowo siemię lniane i rozdrobnione orzechy włoskie, przez co stał się bardziej syty i energetyczny.

Zadbajmy o to co jemy na śniadanie, które dodaje nam energii na cały dzień.

 

Składniki dla 2 osób:

2 kiwi,

Sok z 1 pomarańczy,

Sok z 1 grapefruita,

Kawałek świeżego imbiru ( około 2 cm),

Banan,

1 awokado,

Łyżeczka siemienia lnianego,

Łyżeczka orzechów włoskich,

½ szklanki wody mineralnej

Wykonanie

Kiwi obieramy i dajemy do blendera, z awokado i bananem postępujemy podobnie.

Imbir obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i też dajemy do blendera.

Pomarańczę i grapefruit myjemy i wyciskamy z nich sok.

Wszystkie składniki blendujemy około 2 minut i jeśli jest za gęste dodajemy trochę wody mineralnej i mieszamy.

Podajemy, zaraz po zrobieniu z siemieniem lnianym i rozdrobnionymi orzechami.

Print Friendly, PDF & Email

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.